Aubergines

De aubergine is gezond, heeft een neutrale smaak en is daarnaast makkelijk te bereiden.

Aubergines

|Verrassend & veelzijdig

Caloriearme smaakmaker

De aubergine is gezond, heeft een neutrale smaak en is daarnaast makkelijk te bereiden. In vergelijking met bijvoorbeeld Zuid-Europese landen is de populariteit in Noordwest-Europa nog laag: slechts 25% van de bevolking eet minimaal eenmaal per jaar aubergine. Maar dit percentage stijgt inmiddels wel. Wij zien dan ook een enorme groeipotentie. Steeds meer Nederlandse consumenten hebben oog voor de voordelen van de aubergine: het is de meest caloriearme groente (18 kcal per 100 gram), het is vet-, koolhydraat- en glutenvrij, en rijk aan vitamine C en antioxidanten. De aubergine is ook nog eens geschikt als vleesvervanger: rijk aan vezels, waardoor de groente goed vult, en met een vlezige structuur.

Voedselveiligheid

Om de voedselveiligheid van onze producten te kunnen garanderen, maken we gebruik van verschillende certificaten zoals GLOBAL G.A.P. en BRC. Deze certificaten stellen eisen op het gebied van voedselveiligheid, zowel voor het teelt- als het verpakproces. Deze worden elk jaar opnieuw beoordeeld. Ook zijn wij in het bezit van het ‘On the way to PlanetProof’ certificaat, omdat we onze producten op een duurzame manier telen.

Vers bij de klant

Onze aubergines worden na de oogst nog op dezelfde dag gesorteerd en verpakt, zodat ze altijd vers bij onze klanten aankomen. Ze kunnen in vijf verschillende gewichtsorteringen worden geleverd: 100-175 gram, 175-225 gram, 225-300 gram, 300-400 gram en 400-500 gram. We verpakken de aubergines afhankelijk van de wens van de klant: van standaardkratten of verschillende soorten dozen tot ziplockbags, flowpack, eenlaagsverpakkingen en diverse soorten poolfust, mét vruchtstickers. 

Van Duijn De Jong Aubergines is lid van Coöperatie Growers United U.A., die verantwoordelijk is voor de volledige verkoop en marketing van het product.