HR Facts & Figures

Dat de aubergine een lange weg aflegt voordat hij op het bordje van de consument ligt, weten we inmiddels wel. Maar dat ons personeel daar een essentiële rol in speelt, hebben we nog niet uitgebreid besproken. Zonder ons team zouden er niet dagelijks zoveel mensen van een lekker auberginegerecht kunnen genieten. En daar zijn wij best trots op!

Wist je bijvoorbeeld dat er in de drukste periode 210 mensen aan het werk zijn op onze 4 locaties? In dit artikel zetten we alle HR facts & figures voor je op een rijtje!

3 soorten werk

FACT – Het werk wordt verdeeld in 3 categorieën, namelijk: oogsten, sorteren en inpakken.

Tijdens het piekseizoen zijn oogsten, gewasverzorging (hieronder vallen dieven, indraaien en blad breken) en sorteren leidend voor het dagelijkse werk. De wintermaanden staan volledig in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hierbij begint het oogsten altijd rond februari.

Figure 1 – Vast personeel

FACT – Ons team van vast personeel bestaat uit 27 medewerkers. 

Het vaste team, verdeeld over 4 locaties, bestaat uit 27 medewerkers die gemiddeld al meer dan 10 (!) jaar bij ons in dienst zijn. Iedere werknemer beschikt over de juiste vaardigheden. We hebben een aantal werknemers die voorheen geen ervaring hadden met de glastuinbouw, maar toch meer raakvlakken hadden met de sector dan gedacht. Onze medewerkers zijn werkzaam op verschillende niveaus: van MBO tot HBO en van technische tot administratieve functies. Kortom: ons vaste team is een geoliede machine die klaarstaat om te presteren.

Figure 2 – Uitzendkrachten

FACT – In de drukste periode werken wij met meer dan 210 medewerkers. 

Onze bedrijfsactiviteiten zijn seizoensgebonden en de productie fluctueert aanzienlijk. Om aan deze behoeften te voldoen, werken we nauw samen met diverse uitzendbureaus. Gedurende de drukste periode, van mei tot augustus, hebben we maar liefst 210 uitzendkrachten (!) op onze 4 locaties aan het werk. Deze medewerkers komen uit verschillende landen, met name Polen, Roemenië en Litouwen. Voor uitzendkrachten die al langer bij ons werken bieden we zelf huisvesting aan volgens de normen van het SNF-keurmerk.

Figure 3 – Stagiaires

FACT – Van Duijn De Jong is een erkend leerbedrijf voor BBL opleidingen. 

Van Duijn De Jong is een trots erkend leerbedrijf voor BBL-opleidingen. We bieden meerdere MBO-opleidingen aan op verschillende niveaus die uitstekend aansluiten bij de glastuinbouwsector. Bijvoorbeeld, de opleidingen Medewerker Teelt (BOL, niveau 2) en Vakexpert Teelt en Groene Technologie (BOL of BBL, niveau 4). 

Als je interesse hebt in een stageplek, staan we altijd open voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken! Stuur een mailtje naar: leander@vanduijndejong.nl

Figure 4 – Scholieren 

FACT – Van Duijn De Jong biedt ook scholieren een kans.

Wist je dat wij ook scholieren de kans geven op een bijbaan? Een mooie kans om ervaring op te doen in de glasgroenteteelt! Ben je 15 jaar of ouder en op zoek naar vakantiewerk? Bij ons ben je van harte welkom! We bieden scholieren de mogelijkheid om tijdens schoolvakanties bij ons te werken. 

Interesse? Stuur dan een e-mail naar Leander (leander@vanduijndejong.nl), en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Wij blijven groeien

Groei je met ons mee? Heb je affiniteit met de glasgroenteteelt? Ben je op zoek naar een leuke nieuwe (bij)baan bij een gezond familiebedrijf waar innovatie, duurzaamheid en een fijne werkomgeving voorop staan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hier vind je ons actuele aanbod aan vacatures.