Over ons

Van Duijn De Jong Aubergines is een grootschalig innovatief en duurzaam glastuinbouwbedrijf. Het telen van aubergines is onze passie. Dat doen we inmiddels alweer zo’n 60 jaar en we blijven onszelf voortdurend vernieuwen en verbeteren. De oorsprong van ons bedrijf ligt in het Westland, maar we zijn al jaren gevestigd in Noord-Brabant (Dinteloord en Steenbergen) en Zeeland (Oosterland en Westdorpe).

Van Duijn De Jong Aubergines

|Ruim 60 jaar ervaring

In 1962 werd Gebr. Van Duijn opgericht in De Lier, gemeente Westland. In 1996 verhuisde dit familiebedrijf naar drie locaties in West-Brabant en Zeeland: Oosterland, Steenbergen en Terneuzen. De oorsprong van Auberginekwekerij de Jong ligt in het Zuid-Hollandse Maasland. Al sinds de jaren zestig is deze kwekerij actief op het gebied van de teelt van groentegewassen. In 1975 begon het bedrijf met het kweken van aubergines. Na diverse uitbreidingen verhuisde dit familiebedrijf in 2012 naar Dinteloord. In 2018 werd de auberginekwekerij opnieuw uitgebreid.

|Samen verder als Van Duijn De Jong

Op 1 januari 2023 gingen Gebr. Van Duijn en Auberginekwekerij De Jong samen verder onder de naam Van Duijn De Jong Aubergines. Waarom? Omdat wij geloven dat 1+1 meer is dan 2. Onze bedrijven kennen elkaar al jaren en vullen elkaar met onze manier van werken goed aan. Door de samensmelting van onze bedrijven is een auberginekwekerij ontstaan met een areaal van 39 hectare. Daardoor kunnen we de kostprijs laag houden en onze teelt en organisatie (financiën en personeelsbeleid) verder professionaliseren. Voor onze medewerkers zijn er nu meer mogelijkheden voor ontwikkeling en (door)groei. Onze krachtenbundeling zorgt ervoor dat er een sterk managementteam staat waarin twee generaties ondernemers zijn vertegenwoordigd. Zo borgen we de continuïteit en toekomstbestendigheid van ons bedrijf. De nieuwe generatie wordt klaargestoomd om uiteindelijk het stokje definitief over te nemen.

|Duurzaam telen

In de afgelopen tien jaar hebben we veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Samen met collega-bedrijven (vaak onze buren) blijven we voortdurend op zoek naar nog groenere alternatieven. Onder het kopje ‘Onze locaties’ vertellen we daarover meer – bijvoorbeeld over het gebruik van reststromen en warmte-opslag. Naast alle innovatieve oplossingen voor duurzame energie werken we ook zoveel mogelijk volgens het principe van ‘Het nieuwe telen’ (HNT). Dit betekent dat we heel bewust omgaan met energie terwijl we tegelijkertijd een optimale productie behalen. Dankzij HNT kunnen we de teelt optimaal sturen ten aanzien van onder meer temperatuur, vocht, CO2-dosering, licht en schermen. Veel van onze kassen hebben bijvoorbeeld een tweede energiescherm. Dat zorgt voor een flinke energiebesparing en een beter teeltresultaat. In de komende jaren gaan we nog verder verduurzamen.